درمان آپاندیس (آپاندیسیت) به صورت نرمال و استاندارد برداشت آپاندیس است که به آن آپاندکتومی (appendectomy) گفته می شود. اگر حتی پزشک به آپاندیسیت شک داشته باشد و از آن مطمئن نباشد به منظور جلوگیری از ترکیدن و پارگی آپاندیس به سرعت برای برداشتن آپاندیس اقدام می نماید.
بسته به این که در آپاندیس آبسه شکل گرفته باشد، پزشک دو راهکار در پیش رو دارد، می تواند چرک و مایعات آپاندیس را تخلیه کند و یا اینکه می تواند آپاندیس را بردارد.
در عمل برداشتن آپاندیس از بیهوشی عمومی استفاده می شود و از طریق یک برش تقریبا 14 سانتی متری و یا توسط لاپاروسکوپی آپاندیس برداشته می شود.
پیش از عمل جراحی برداشتن آپاندیس برای از بین بردن عفونت های صفاقیِ احتمالی، از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. اگر با عفونت صفاقی مواجه شوید، شکمتان باید شستشو داده شده و از چرک و عفونت تخلیه گردد.
طبق قوانین اکثر جراحی ها بیمار از 8 ساعت پیش از عمل باید ناشتا باشد. حتما نام هر دارویی که مصرف میکنید را پیش از عمل با دکتر خود در میان بگذارید تا در صورت نیاز مصرف آن را با تجویز پزشک قطع کنید.
همچنین هر یک از موارد زیر را باید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید:
بهتر است در صورتی که برای جراحی به بیمارستان مراجعه می کنید حتما یک همراه برای کمک در انجام امور با خود داشته باشید. تا پس از جراحی نیز شما را به خانه ببرد. چرا که پس از بیهوشی تا چند ساعت خواب آلود هستید و توانایی رانندگی کردن ندارید.
پیش از جراحی آپاندیس توسط چند پزشک معاینه می شوید و شرح حال شما نوشته می شود. در راستای این معاینه ها شکم شما بررسی می شود تا نقطه مرکزیت درد پیدا شود.
اگر با بروز علائم، به موقع و سریع به پزشک مراجعه کنید احتمال انجام آزمایش و عکسبرداری وجود دارد. ولی در صورتی که پزشک تشخیص جراحی آپاندیس فوری بدهد دیگر نیازی نخواهد بود.
در برخی مواقع ممکن است به جای بیهوشی عمومی از بی حسی نخاعی برای انجام عمل استفاده شود. در این صورت ناحیه جراحی کاملا بی حس می شود و با اینکه شما بیدار هستید اما دردی را احساس نخواهید کرد.
درمان آپاندیسیت با توجه به تشخیص پزشک و شرایط بیمار از جمله شدت التهاب آپاندیس و سوابق پزشکی به 2 روش لاپاروسکوپ و یا جراحی باز انجام شود.
در عمل جراحی آپاندکتومی باز، پزشک جراح یک بریدگی در سمت راست و پایین شکم ایجاد میکند و از محل همین بریدگی، آپانديس را با دقت از بافت هاي اطراف جدا کرده و خارج می کند. سپس جای این بریدگی را با بخیه میبندد. در اين زمان آپانديس براي آزمايش به آزمايشگاه پاتولوژي فرستاده مي شود.
اگر آپاندیس پاره شده و محتویات آن در داخل حفره شکم پخش شده باشد، با استفاده از این روش این امکان فراهم می شود که پزشک حفره شکمی را تمیز کند.
درنتیجه اگر آپاندیس پاره شده و عفونت ناشی از آن به سایر اندامهای داخلی سرایت کرده باشد، احتمالاً پزشک، جراحی آپاندیس را به روش باز انجام می دهد.
همچنین روش آپاندکتومی باز برای افرادی که قبلاً عمل جراحی باز شکم انجام دادهاند، گزینه بهتری میباشد.
در عمل آپاندکتومی به روش لاپاراسکوپی، پزشک جراح عمل جراحي برداشت آپانديس را با استفاده از لاپاروسکوپ براي مشاهده داخل حفره شکمي انجام می دهد. در این روش جراح از طریق چند بریدگی کوچک که بر روی شکم آپاندیس را بررسی میکند.
سپس با استفاده از یک لوله کوچک و باریک به نام کانولا از طریق این بریدگیها به حفره شکم وارد میشود. کانولا برای باد کردن شکم با گاز دیاکسیدکربن مورد استفاده قرار می گیرد. این گاز به جراح امکان میدهد که بتواند آپاندیس را با وضوح بیشتری ببیند.
پس از وارد شدن گاز دیاکسیدکربن به شکم، یک ابزار جراحی به نام لاپاراسکوپ از طریق بریدگیها وارد شکم میشود. لاپاراسکوپ به شکل یک لوله دراز و نازک است که یک چراغ قوی و یک دوربین با کیفیت بالا در نوک آن تعبیه شده است.
این دوربین تصویر داخل حفره شکم را بر روی یک صفحه مانیتور نشان میدهد و جراح از این طریق میتواند داخل شکم شما را با وضوح بالایی ببیند و ابزار جراحی را جهت انجام عمل جراحی به سمت نقطه مورد نظر خود هدایت کند.
سپس پزشک در صورت مشاهده زائده آپاندیس در تصویر، انتهای آن را با بخیه میبندد و آن را خارج میکند. سپس بریدگیهای کوچک روی سطح شکم شما تمیز، ضد عفونی، بخیه و پانسمان میشود.
جراحی لاپاراسکوپی معمولاً بهترین گزینه برای افراد سالمند و بیمارانی که اضافه وزن دارند، میباشد.
خطرات و عوارض ناشی از این عمل خیلی کمتر از عمل آپاندکتومی باز است و دوره بهبودی بعد از آن هم عموماً خیلی کوتاهتر است.
• پس از ۱۰ تا ۱۴ روز استراحت مطلق پس از عمل آپاندیس، برنامه ورزشی خود را باید با پیاده روی کوتاه شروع کنید.
هنگام ورزشهای سبک و یا پیاده روی، نباید به ناحیه شکم فشاری وارد شود. همچنین اگر احساس خستگی دارید، باید از پیاده روی صرف نظر کرده و هرگز سعی نکنید مدت زمان طولانی را ورزش یا پیاده روی کنید.
چند هفته پس از شروع بهبودی و پیاده روی کوتاه مدت و سبک، میتوانید تمرینات اولیه شکم را انجام دهید، زیرا این کار باعث تقویت عضلات شکمی خواهد شد.
• پس از عمل آپاندیس، میتوانید رژیم معمول و همیشگی خود را داشته باشید. مگر اینکه احساس ناراحتی در ناحیه شکم داشته باشید، که در این صورت سعی کنید غذاهای کم چرب مانند برنج ساده، مرغ آب پز، نان تست و ماست، مصرف کنید. نوشیدن مقدار زیادی مایعات توصیه میشود (مگر اینکه پزشک شما محدودیتی تعیین کرده باشد)
• سعی کنید دچار یبوست نشوید. برای جلوگیری از یبوست میتوانید به طور روزانه مکمل فیبر مصرف کنید.
• به طور کلی توصیه میشود که پس از عمل آپاندیس و تا مدت شش هفته پس از جراحی، فعالیت بدنی سنگین از جمله فعالیت جنسی انجام نشود. به طور کلی برای انجام روابط جنسی نباید فشار زیادی به ناحیه شکم وارد شده و از انجام دادن حرکات سنگین جلوگیری شود.
هزینه درمان برای هر بیمار متفاوت می باشد زیرا نوع، شدت و گستردگی بیماری ها در افراد مختلف یکسان نبوده و پس از معاینه و انجام آزمایشات مربوطه می توان هزینه دقیق برای درمان را بیان کرد. لذا جهت اطلاعات بیشتر و رزرو وقت با شماره های مطب تماس حاصل فرمایید.
دکتر ستایش از اولین های طب اورژانس بودند که بعد از گذارندن یک دوره تکمیلی در امریکا به همراه ده نفر از همکاران خود طب اورژانس را در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایه گذاری نمودند.
علاوه بر این دکتر ستایش دارای بیش از 15 سال تجربه در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی و فلوشیپ جراحی عروق می باشند، و یکی از بهترین ها در حرفه خود بوده که از نتایج آن می توان به تعداد بسیار زیادی از عمل های موفق ایشان اشاره کرد.
غدد لنفاوی چیست؟ غدد لنفاوی،غده های کوچکی هستند که از نظر علمی، جزئی از سیستم…
درباره مشکل انسداد شریانی در واقع انسداد شریانی بیماری از یک بیماری مشخص به نام…
سرطان لوزالمعده (سرطان پانکراس) سرطان لوزالمعده یا پانکراس یک بیماری خاموش است و زمانی رخ…
واریس چیست؟ واریس به گشاد شدن سیاهرگ ها گفته میشود. در این بیماری سیاهرگ های…
سرطان تیروئید غده تیروئید یک بافت پروانه ای شکل است که در جلو گردن قرار…
درباره سرطان پستان و علائم آن یکی از آشنا ترین علائم سرطان پستان، به وجود…