خدمات

جراحى بيماريهاى تيروئيد و سرطان تیروئید

سرطان تیروئید سرطانی است که در غده تیروئید شروع می‌شود. این بیماری زمانی شروع می‌شود که سلول های غیر طبیعی در بدن شروع به رشد خارج از کنترل می‌کنند.

سرطان تیروئید

غده تیروئید یک بافت پروانه ای شکل است که در جلو گردن قرار دارد. این غده هورمون هایی برای کمک به تنظیم روش و میزان استفاده از انرژی ترشح می کند تا بدن به صورت طبیعی عمل کند.

سرطان تیروئید از انواع نادر سرطان است. این بیماری در سنین جوانی و میانسالی شیوع دارد و در خانم‌ها شایع‌تر است.

سرطان تیروئید جزو سرطان‌هایی است که براحتی درمان‌پذیر است زیرا این سرطان معمولا زود تشخیص داده شده و تحت درمان قرار می گیرد. امکان عود دوباره این سرطان بعد از درمان سرطان تیروئیدوجود دارد و ممکن است این اتفاق سالها بعد از درمان سرطان اول اتفاق بیافتد.

علائم سرطان تیروئید

اولین نشانه ی سرطانی شدن تیروئید بزرگ شدن قسمتی از غده تیروئید می باشد که بسادگی قابل مشاهده نیست و تا زمانیکه این توده کوچک و گرد سرطانی بزرگ نشود، علامتی ایجاد نمی‌کند و در اکثر موارد به طور غیر منتظره کشف می‌شود، با افزایش اندازه به تدریج نشانه های فشار روی اندام های مجاور مانند حنجره، راه تنفس، مسیر بلعیدن و رگ‌های بزرگ گردن به وجود می آید که می تواند منجر به تغییر صدا، تنگی نفس، ایجاد مانع در راه عبور غذا و تورم سر و صورت در اثر فشار روی رگ‌های گردن شود.

علت به وجود آمدن سرطان تیروئید

هنگامی که تغییری درDNA سلول های تیروئید رخ دهد و سبب رشد غیر قابل کنترل آن ها شود سرطان تیروئید به وجود می آید و یک توده تولید می شود. معمولا مشخص نیست که چه چیزی باعث این بیماری می شود، اما عواملی وجود دارد که احتمال خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد. این عوامل عبارتند از:

  • وراثت و سوابق خانوادگی
  • جنس زن
  • قرار گرفتن در معرض سطوح بالای تابش
  • رژیم غذایی کم ید

مشکلات شایع که تیروئید را تحت تاثیر می‌دهند عبارتند از:

  • کم کاری تیروئید ( هایپوتیروئیدی )
  • پرکاری تیروئید ( هایپرتیروئیدی )
  • بزرگی غده ی تیروئید ( گواتر )
  • توده های تیروئید
  • سرطان تیروئید
  • التهاب تیروئید ( تیروئیدیت )

جراحی غده تیروئید بدخیم

در صورت بدخیم بودن غده عمل جراحی تیروئید باید بسرعت انجام شود. خوشبختانه بیمار اگر به موقع عمل شود، احتمال درمان قطعی و ریشه کن شدن سرطان تیروئید وجود دارد. در صورت پشت سر انداختن درمان امکان برداشتن کامل غده سرطانی به صفر می رسد و همچنین موجب پخش شدن سلول های سرطانی در غدد لنفاوی و دیگر اعضای بدن مانند کبد ، ریه و استخوان می شود.

جراحى بیماری های تیروئید

هنگامی که غده تیروئید مبتلا به سرطان تیروئید شده باشد متخصصان جراحی آن را از طریق عمل جراحی تیروئید خارج خواهند کرد. البته در مواردی که حتی احتمال سرطان هم زیاد باشد، تیروئید باید برداشته شود. زمانی که اندازه غده تیروئید بسیار بزرگ شود، طوری که باعث فشار روی راه تنفس یا بلعیدن شود که در این حالت نیز جراحی تیروئید باید انجام شود، حتی اگر غده دچار سرطان نباشد.

اقدامات قبل از عمل تیروئید

قبل از عمل و آزمایش ها و تصویر برداری هایی  برای ارزیابی انجام میشود. این آزمایش شامل: تصویر اشعه ایکس نمونه گیری خون، و آزمایش نوار قلب می باشد باشد.

ناشتا بودن قبل از عمل و عدم مصرف غذا و نوشیدنی از شب قبل.

توضیحات  کاملی از بیماری ، سابقه عمل جراحی و داروهای استفاده شده را با جراح خود در میان بگذارید.

روش های جراحى سرطان تیروئید

در بیشتر موارد برای درمان سرطان تیروئید، جراحی تیروئید ضروری است. انتخاب روش جراحی و سایر راهکارهای درمانی به نوع و مرحله سرطان تیروئید و شدت پیشرفت آن وابسته است. به طور کلی روش های درمانی موجود عبارتند از:

تیروئیدکتومی(جراحی)

جراحی برای برداشتن و از بین بردن بخشی یا تمام تیروئید انجام می شود.

درمان ید رادیواکتیو

این روش توسط تزریق یک ماده رادیو اکتیو که از طریق خون حرکت می کند انجام می شود و سلول های سرطانی را می کشد.

پرتودرمانی خارجی

در این روش از دستگاهی برای هدایت پرتوهای مستقیم در سلول های سرطانی جهت کشتن آنها استفاده می شود.

شیمی درمانی

در شیمی درمانی داروهایی برای کشتن سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد.

سایر روش های جراحی تیروئید

روش لوبکتومی

این روش در مواقعی انجام میشود  که یک لوب شما درگیر شده باشد. زمانی که بیماری پیشرفته نیست با برداشتن یک لوب درمان می شود.

روش ساب توتال تیروئیدکتومی

در این روش بیمار مبتلا به بیماری گریوز است که برداشتن لوب درگیر و ایسم لوب مقابل را به همراه دارد.

روش توتال تیروئیدکتومی

این روش در مواقعی انجام میشود  که هر دو لوب شما درگیر شده باشد. در روش توتال تیروئیدکتومیاین هر دو لوب تیروئید را کامل برمی دارند و ممکن است غده های لنفاوی اطراف تیروئید را هم برداند.

عوارض جراحی تیروئید

جراحی تیروئید معمولا عوارض بلند مدتی به جا نمی‌گذارد، ولی اگر تمام تیروئید برداشته شود بیمار باید تمام عمر هورمون تیروئید مصرف کند.

این امکان وجود دارد که عوارض ناخواسته‌ای در حین جراحی به وجود آید که کمابیش همیشه خارج از اراده جراح اتفاق می افتد، چراکه هیچ جراحی از روی عمد آسیبی به بیمار وارد نمی‌کند و ناخواسته رخ می دهد.

پر اهمیت ترین آسیب، صدمه به عصب تار صوتی و نیاز به مصرف دائم کلسیم می باشد البته درصورتیکه تیروئید بسیار بزرگ باشد، مبتلا به سرطان پیشرفته باشد، قبلا عمل شده یا بیمار دچار عود سرطان تیروئید باشد، احتمال صدمه دیدن عصب تار صوتی بیشتر می‌شود.

از دیگر عوارض آن می توان به آسیب به تارهای صوتی حنجره ، تورم و کبودی ، احساس درد در ناحیه گلو ، خونریزی آسیب به غدد پاراتیروئید و غیره اشاره کرد.

عفونت

خطر عفونت بسیار پایین است و با مصرف منظم آنتی بیوتیک برطرف خواهد شد.

 خونریزی

خونریزی ممکن است پس از عمل وجود داشته باشد و باعث سختی در تنفس شود.

آسیب به غدد پاراتیروئید

غدد پاراتیروئید کنترل سطح کلسیم خون را برعهده دارد و ممکن است دچار آسیب دیدگی شود عمل تیروئید ممکن است باعث افت سطح کلسیم خون، کم کاری دائم یا موقت غدد پاراتیروئید شود.

آسیب به تارهای صوتی حنجره

خطر صدمه رسیدن به تارهاي صوتي بسیار پایین است و منجر به گرفتگی و خشونت صدا به صورت دائم یا موقت شود. آسیب دیدن تارهای صوتی حنجره می تواند بر صدا تاثیر بگذارد.

مراقبت های بعد از عمل تیروئید

از خوردن غذاهای خشک خودداری کنید.

درد و تورم بعد از عمل طبیعی است و با مصرف مسکن بهبود می یابد.

بعد از برداشتن کامل تیروئید، باید از داروهای داروهای تیروئید کم استفاده شود.

برای جلوگیری از ایجاد مشکل در بخیه ها از فعالیت های سنگین به مدت ۲ هفته پرهیز کنید.

هزینه درمان سرطان تیروئید

هزینه درمان برای هر بیمار متفاوت می باشد زیرا نوع، شدت و گستردگی بیماری ها در افراد مختلف یکسان نبوده و پس از معاینه و انجام آزمایشات مربوطه می توان هزینه دقیق برای درمان را بیان کرد. لذا جهت اطلاعات بیشتر و رزرو وقت با شماره های مطب تماس حاصل فرمایید.

چرا دکتر ستایش؟

دکتر ستایش از اولین های طب اورژانس بودند که بعد از گذارندن یک دوره تکمیلی در امریکا به همراه ده نفر از همکاران خود طب اورژانس را در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایه گذاری نمودند.

علاوه بر این دکتر ستایش دارای بیش از 15 سال تجربه در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی و فلوشیپ  جراحی عروق می باشند، و یکی از بهترین ها در حرفه خود بوده که از نتایج آن می توان به تعداد بسیار زیادی از عمل های موفق ایشان اشاره کرد.

آخرین مطالب

غدد لنفاوی چیست؟

غدد لنفاوی چیست؟ غدد لنفاوی،غده های کوچکی هستند که از نظر علمی، جزئی از سیستم…

دسامبر 22, 2020

سوالات مرتبط با جراحی و درمان انسداد شریانی

درباره مشکل انسداد شریانی در واقع انسداد شریانی بیماری از یک بیماری مشخص به نام…

اکتبر 21, 2020

سوالات مرتبط با درمان سرطان لوزالمعده (سرطان پانکراس)

سرطان لوزالمعده (سرطان پانکراس) سرطان لوزالمعده یا پانکراس یک بیماری خاموش است و زمانی رخ…

سپتامبر 16, 2020

سوالات مرتبط با درمان و جراحی واریس پا

واریس چیست؟ واریس به گشاد شدن سیاهرگ ها گفته می‌شود. در این بیماری سیاهرگ های…

سپتامبر 15, 2020

سوالات مرتبط با بیماری تیروئید و سرطان تیروئید

سرطان تیروئید غده تیروئید یک بافت پروانه ای شکل است که در جلو گردن قرار…

سپتامبر 15, 2020

سوالات مرتبط با سرطان پستان

درباره سرطان پستان و علائم آن یکی از آشنا ترین علائم سرطان پستان، به وجود…

سپتامبر 15, 2020