جراحی دستگاه گوارش

جراحی عمومی
ژانویه 19, 2018
دیالیز و انواع آن چیست؟
ژانویه 19, 2018
جراحی دستگاه گوارش

جراحی دستگاه گوارش

جراحی دستگاه گوارش (معده، روده بزرگ، کیسه صفرا، پانکراس و مجاری صفراوی)

دکتر علی ستایش جزو یکی از برترین جراحان در این حوزه می باشند و با مشاهده علائم سرطانی در دستگاه گوارش درمان را شروع نموده و در صورت نیاز دستگاه گوارش ( معده، روده بزرگ، کیسه صفرا، پانکراس و مجاری صفراوی) را با جراحی درمان خواهند نمود. در ادامه بیشتر به توضیح در این بیماری می پردازیم.

بهتر است قبل ا پرداختن به مطلب جراحی گوارش یک نیم نگاهی به دستگاه گوارش داشته باشیم.

دستگاه گوارش چیست؟

دستگاه گُوارش یکی از دستگاه‌های فعال در بدن انسان و بعضی از جانداران است. این دستگاه در انسان و مهره‌داران به صورت لولهی گوارشی، و در جانوران تکامل نیافته مانند کیسه‌تنان از جمله هیدر، شقایق دریایی و عروس دریایی به صورت کیسه گوارشی وجود دارد. باید توجه داشت که دستگاه گوارش در جانوران براساس نوع غذایی که می‌خورند به شکل‌های مختلفی وجود دارد.

اما به طور کلی دستگاه گوارش آن‌ها از چهار بخش بلع، گوارش مکانیکی و شیمیایی، جذب و دفع تشکیل شده‌است. بعضی از جانوران که به صورت انگل زندگی می‌کنند مانند کرم کدو اصلاً دستگاه گوارش ندارند و به طور مستقیم و با عمل انتشار مواد غذایی تجزیه شده را از طریق پوست وارد بدن خود کرده و مورد استفاده سلولهای خود قرار می‌دهند (مثل کرم کدو).

اجزا سیستم گوارش

دستگاه گوارش انسان که از دهان تا مقعد امتداد دارد، از لولهی گوارشی و غده‌های گوارشی تشکیل شده‌است و حدود هفت متر طول دارد. غدد گوارشی شامل غده‌های بزاقی، غده‌های دیواره ی معده و روده، پانکرآس و کبد است. لوله ی گوارشی نیز شامل دهان، حلق، سرخ‌نای (مِری)، معده، روده ی باریک، روده بزرگ و راست‌روده می‌شود.

هر چیزی که وارد معده می‌شود با آنزیم‌های درون معده مخلوط می‌گردد تا با اجزا ساده‌تری تجزیه شود. سپس این مخلوط از معده خارج شده و به روده‌ها می‌رود تا از آنجا، مواد غذایی تجزیه شده جذب جریان خون شوند. مواد غذایی تجزیه شده از طریق جریان خون به سرتاسر بدن می‌روند و در اختیار یاخته‌های بدن قرار می‌گیرند تا در آنها مصرف شده و یا ذخیره شوند. اجزای غذایی که جذب نمی‌شوند از بدن دفع می‌گردند.

بیماری های مربوط به دستگاه گوارش

  • زخم معده
  • ریفلاکس معده
  • بیماری های روده

جراحی دستگاه گوارش چیست؟

یکی از مهمترین بخش های جراحی عمومی، جراحی دستگاه گوارش می باشد.

این جراحی شامل درمان بیماری هایی نظیر: جراحی کبد، مجاری صفراوی، پانکراس و…می باشد.

گرچه برخی از بیماری های گوارشی خفیف هستند و در مدت کوتاه با مصرف برخی از داروها درمان می شوند اما برخی اوقات با شدت گرفتن مشکلات گوارشی و ایجاد درد و ناراحتی برای فرد بیمار، باغث مراجعه به پزشک و انجام جراحی دستگاه گوارش(جراحی لاپاروسکوپی) می شود.

انواع شیوه های جراحی دستگاه گوارش

انجام عمل جراحی دستگاه گوارش به روش سنتی جراحی باز یا اینکه می‌تواند از روش جراحی لاپاروسکوپیک این عمل را انجام داد. به روش سنتی جراحی باز یا اینکه می‌تواند از روش جراحی لاپاروسکوپیک این عمل را انجام داد.

برای جراحی دستگاه گوارش به کدام پزشک مراجعه کنیم؟

هر یک ازما در طول زندگی با مشکلات گوارش مواجه شده ایم که این امر طبیعی است. برای درمان مشکلات گوارش قطعا باید به پزشک مراجعه کنید.

بسیاری از بیماری های گوارشی خفیف هستند و طی مدت کوتاهی به طور خودکار درمان می شود. در صورتی که نصف دیگر مشکلات گوارشی، حادتر هستند و قطعا باید هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام نمایید.

می توان گفت که جراحی دستگاه گوارش توسط جراحان متخصص و عمومی به صورت آندوسکوپیک انجام می شود.

نکات مربوط به دستگاه گوارش

دستگاه گوارش نیز نقش بسیاراصلی و مهمی را در حفظ سلامت هر شخص دارد و باید در سلامت نگه داشتن آن بسیار کوشا باشیم تا در آینده به بیماری های مختلف گوارشی که در نهایت به جراحی دستگاه گوارش منتهی می شود، دچار نشویم. قرار دادن رژیم غذایی مناسب درزندگی و اجرای آن باعث می شود تا فرد کمتر به مشکلات و بیماری های گوارشی مبتلا شود.

افرادی که اضافه وزن دارند جراحی دستگاه گوارش را جدی تر بگیرند.

افراد نسبتا چاق باید این بحث را بسیار جدی بگیرند و خیلی ساده از آن عبور نکنند. به این دلیل که جراحی دستگاه گوارش جزء یکی از عمل جراحی هایی که جهت لاغری است، محسوب می شود. همه ی ما می دانیم که بسیاری از بیماری ها از عدم داشتن رژیم غذایی متناسب سرچشمه می گیرد.

بسیاری از پزشکان متخصص بر این باورند که مردم با رعایت کردن رژیم غذایی سالم و عدم استفاده از آنتی بیوتیک ها بدون تجویز پزشک، درصد ابتلا به مشکلات و بیماری های گوارشی را کاهش می دهد.

بهترین نوع روش جراحی ها، لاپاراسکوپی است که با درد و برش کمتری همراه می باشد.

هزینه جراحی دستگاه گوارش

هزینه درمان برای هر بیمار متفاوت می باشد زیرا نوع، شدت و گستردگی بیماری ها در افراد مختلف یکسان نبوده و پس از معاینه و انجام آزمایشات مربوطه می توان هزینه دقیق برای درمان را بیان کرد. لذا جهت اطلاعات بیشتر و رزرو وقت با شماره های مطب تماس حاصل فرمایید.

چرا دکتر ستایش؟

دکتر ستایش از اولین های طب اورژانس بودند که بعد از گذارندن یک دوره تکمیلی در امریکا به همراه ده نفر از همکاران خود طب اورژانس را در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایه گذاری نمودند.

علاوه بر این دکتر ستایش دارای بیش از 15 سال تجربه در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی و فلوشیپ  جراحی عروق می باشند، و یکی از بهترین ها در حرفه خود بوده که از نتایج آن می توان به تعداد بسیار زیادی از عمل های موفق ایشان اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *