پیش از پرداختن به مطلب فوق تخصص جراحی عروق به توضیح کوتاهی در رابطه با بیماری های قلبی و عروقی می پردازیم.
دکتر علی ستایش جزو یکی از برترین جراحان در این حوزه می باشند و با مشاهده علائم، درمان را شروع می نمایند و در صورت نیاز با جراحی درمان خواهند نمود. در ادامه بیشتر به توضیح در این بیماری می پردازیم.
دکتر علی ستایش جزو یکی از برترین جراحان در این حوزه می باشند و با مشاهده علائم، درمان را شروع می نمایند و در صورت نیاز با جراحی درمان خواهند نمود. در ادامه بیشتر به توضیح در این بیماری می پردازیم.
چنانچه با افزایش سن، بیماری های قلبی افزایش می یابد و این امر بسیار خطرناک می باشد. عوامل ابتلا به بیماری های عروقی بسیار می باشد از جمله: کلسترول بالا، حاملگی، عامل وراثت، دیابت، مصرف الکل و دخانیات، چاقی و…
جراحی عروق مناسب برای زمانی است که بیماری با سایر روش های درمانی(غیر جراحی) از بین نخواهد رفت. کلینیک های فوق تخصص جراحی عروق در زمینه بیماری های عروقی بسیار حرفه ای و با تجربه عمل خواهند کرد.
بیماری های عروقی انواع مختلفی دارند. بعضی عارضه های عروقی در سرخرگ و برخی در سیاهرگ ایجاد می شود و این هم امکان دارد که بر روی هر دو حالت به وجود بیاید.
بسیاری از افراد از ابتلای خود به این بیماری در جریان نیستند و دیر متوجه آن می شوند. دلیلش این است که این بیماری دیر علائمش به چشم می خورد. در بدن فرد مبتلا لخته خون پیش از بزرگ شدن و مسدود کردن جریان خون، هیچ علائمی بروز نمی دهد. اما به محض پر و مسدود شدن جریان خون برخی علائم به وجود خواهند آمد.
بیماران با بیماری های سیستم عروقی شامل شریان ها ، وریدها و عروق لنفاتیک که نمونه ای از این بیماری ها شامل موارد زیر است:
فوق تخصص قلب و عروق: درمان بیماریهای قلب و عروق خونی، انجام آنژیوگرافی، اکو و نیز تعیین موارد لازم برای عمل جراحی قلب به این گروه از پزشکان مرتبط است. عملکرد این رشته کاملا همانند رشته تخصصی قلب و عروق است (متخصصین قلب و عروق) که پس از دوره پزشکی عمومی به دست میآید. این رشته فلوشیپهای متعددی مثل اکوکاردیوگرافی (تصویربرداری از قلب با امواج صوتی)، اینترونشنال کاردیولوژی (ترمیم قلب و عروق از طریق کاتتر)، بیماریهای مادرزادی قلب در بالغین، نارسایی قلب، پیسمیکر (دستگاه ضربانساز قلب) و. . . . نیز دارد.
نتایج یک آزمایش نشان میدهد که بسته شدن عروق تنها از رژیم غذایی ناشی نمیشود بلکه باکتریهای دهان و روده هم در این زمینه نقش دارند.
به گزارش ایسنا، بر اساس این بررسی مولکولهای چربی موجود در پلاکها که در عروق جمع میشوند و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهند از باکتریهایی که در دهان و روده وجود دارند نیز ناشی میشوند و وجود آنها تنها به نوع خوراکیهای مصرفی فرد ارتباط ندارد.
متخصصان علوم پزشکی آمریکا اظهار داشتند: این یافتهها میتواند توضیح دهد چرا بیماری لثه اغلب با تصلب شرایین مرتبط است؛ بیماری که در آن مولکولهای چربی، کلسیم، کلسترول و دیگر ترکیبهای خون، پلاکها را در جداره عروق تشکیل میدهند.
با شکل گیری پلاکها، عروق سفت و سخت و باریک شده و در نتیجه جریان خون حامل اکسیژن به اعضا و بافتهای حیاتی بدن کند میشود. این وضعیت میتواند به حمله قلبی، سکته مغزی و دیگر مشکلات جدی سلامت و حتی مرگ منجر شود.
همچنین سیستم ایمنی نیز در این زمینه نقش دارد. سلولهای ایمنی میتوانند به جداره عروق خونی چسبیده و رسوب چربی را تغذیه میکنند که این وضعیت به التهاب و سفت شدن ماهیچههای نرم دیواره رگ منجر شده و به شکلگیری پلاکها کمک میکند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان این فرض را مطرح کردهاند که تجمع مولکولهای چربی یا لیپیدها که به تصلب شرایین کمک میکند از مصرف خوراکیهای سرشار از چربی و کلسترول ناشی میشود. هر چند شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد که این همه ماجرا نیست و همیشه تنها دلیل بروز این عارضه عروقی رژیم غذایی نیست. به طور مثال برخی از افراد به رغم مصرف خوراکیهای سرشار از چربی و کلسترول به بیماری قلبی مبتلا نمیشوند.
انواع بیماری های قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر زنان و مردان در ایالات متحده است. این بیماری ها شامل طیف گسترده ای از شرایط می شوند که برخی از آنها ژنتیکی هستند، و بسیاری از آن ها در نتیجه انتخاب غلط شیوه زندگی به وجود می آیند. در ادامه به معرفی انواع بیماری های قلبی و عروقی خواهیم پرداخت.
بیماری های بسیاری وجود دارند که می توانند بر روی قلب و سیستم عروق تاثیر بگذارند. شایع ترین این بیماری ها عبارتند از:
بیماری عروق کرونر بیماری است که در اثر آترواسکلروز (تصلب شرایین) ایجاد می شود. تصلب شرایین به معنی سفت و باریک شدن عروق کرونر است. در این بیماری رگ ها به قدری سفت و باریک می شوند که انسداد در آن ها ایجاد می شود. آترواسکلروز در طول زمان ایجاد شده و با کاهش انسداد سرخرگ ها، نهایتا جریان خون به قلب را محدود می کند. این بیماری معمولا علت حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی است.
سکته قلبی (MI) نیز نام دارد. زمانی حمله قلبی اتفاق می افتد که جریان خون به قلب به شدت کاهش می یابد و یا قطع می شود. با توجه به سخت شدن و تنگ شدن عروق کرونر چربی، کلسترول، و مواد دیگر ، با هم تجمع پیدا کرده و تشکیل ماده ای مومی شکل به نام پلاک می دهند. در زمان سکته، یک لخته خون در اطراف پلاک ایجاد شده و جریان خون را مسدود می کند. این فرایند می تواند منجر به صدمه دائمی یا مرگ بخشی از عضله قلب شود.
این وضعیت به هر گونه تغییر در ترتیب طبیعی ضربان قلب اشاره دارد. این بیماری شامل تکانه های الکتریکی قلب می شود و ارتباطی با شریان ها یا انسداد آن ها ندارد. این تکانه های الکتریکی ممکن است بیش از حد سریع، یا خیلی آهسته، یا نامنظم باشند. هر نوع بی نظمی که در این تکانه ها باشد، قلب نیز به همان ترتیب ضربان دارد. وقتی قلب ضربان و ریتم منظمی نداشته باشد، نمی تواند به درستی و به صورت موثر خون را به ریه، مغز، و دیگر ارگان های پمپ کند. عدم خونرسانی صحیح به ارگان ها بدن به طور بالقوه خطرناک است و می تواند باعث آسیب دیدگی شود.
در حالی که نارسایی قلبی یک بیماری جدی است اما به این معنا نیست که قلب با ابتلا به آن دیگر کار نمی کند. در این بیماری توانایی قلب برای پمپ کردن خون ضعیف تر از حد طبیعی می شود. با ضعف قلب در پمپاژ خون، حرکت خون از طریق قلب و بدن با سرعت کند تر انجام می شود. این کندی در حرکت خون نیز به نوبه خود قلب را وادار می کند که کار بیشتری برای رساندن خون و اکسیژن به اندام ها انجام دهد. ضمن این که از یک طرف کمبود خون موجب عدم تامین اکسیژن و خون مورد نیاز سلول ها می شود، از طرف دیگر کار اضافی قلب خستگی و تنگی نفس برای فرد مبتلا ایجاد می کند.
یکی از انواع بیماری های قلبی نقص هایی است که در قلب در زمان تولد وجود دارد. این نقص ها بیماری محسوب نمی شوند بلکه به آن ها اختلال گفته می شود. اختلالات ایجاد شده در قلب در زمان شکل گیری و رشد جنین در بدن مادر به وجود می آیند. به عنوان مثال وجود سوراخ در دریچه های قلب یا ناهنجاری های موجود در دیواره های جدا کننده محفظه های قلب از جمله بیماری ها و نقایص هنگام تولد است. برخی از این اختلالت ممکن است در زمان نوزادی یا کودکی دارای نشانه باشند. اما برخی از آن ها تا زمانی که فرد بیمار به بزرگسالی نرسد کشف نمی شوند. بسته به شدت اختلال نیز گاهی برای بیماری درمان وجود دارد و گاهی درمان مناسب و موثری برای آن کشف و تعریف نشده است.
یکی از انواع بیماری های قلبی بیماری کاردیومیوپاتی است. این بیماری یک بیماری پیشرونده است که باعث می شود قلب به صورت غیر طبیعی بزرگ، ضخیم، و یا سفت شود. کاردیومیوپاتی (همچنین به عنوان بیماری عضله قلب نیز شناخته می شود) توانایی عضله قلب برای پمپ خون به طور موثر را محدود می کند. این بیماری اغلب به دیگر انواع بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی یا آریتمی منجر می شود.
یکی از انوع بیماری های عروقی (بیماری هایی که بر روی سیستم گردش خون تاثیر می گذارد)، بیماری عروق محیطی است. این بیماری قلبی زمانی رخ می دهد که چربی و رسوب کلسترول، و یا پلاک در شریان محیطی، که رگ های خونی در خارج از قلب هستند، تشکیل می شوند. به ایجاد این پلاک ها آترواسکلروز گفته می شود. باریک شدن سرخرگ، به معنی محدود شدن میزان جریان خون به بافت های بدن است. بسته به شریانی که در آن انسداد رخ می دهد، این انسداد می تواند به سکته مغزی، حمله قلبی، بیماری کلیوی و دیگر بیماری های جدی منجر شود.
بیماری های قلبی و عروقی جز بیماری های جدی محسوب می شوند. بنابراین اطلاع از خطرات و علائم هشدار دهنده می تواند حتی از مرگ جلوگیری کند. خطر ابتلا به برخی از انواع بیماری های قلبی عروقی بستگی به عوامل زیادی دارد. برخی از این عوامل در کنترل شما هستند و برخی دیگر غیر قابل کنترل می باشند.
اگر چه هر کدام از انواع بیماری های قلبی نشانه های مخصوص به خود را دارند اما نشانه های هشدار دهنده آن ها معمولا یکسان است. این علائم عبارتند از:
برخی از علائم هشدار دهنده خاص ممکن است مشکل جدی تری مانند سکته مغزی یا حمله قلبی را نشان دهند. شاید تصور کنید حمله قلبی به یک باره ایجاد می شود اما این موضوع همیشه صدق نمی کند. این علائم هشدار دهنده سیگنال هایی را به شما می دهند که نشان دهنده قریب الوقوع بودن حمله قلبی هستند:
اگر شما زن هستید، به احتمال زیاد احساس درد قفسه سینه یا احساس ناراحتی را گاهی دارید. اما این علائم هشدار دهنده را نیز جدی بگیرید:
اقوام آزتک در مکزیک قبل از ورود اسپانیائیها از اثرات خواب آوری و ضد اضطرابی این گیاه استفاده میکردند. این گیاه بواسطه اثراتش در پیشگیری از بروز شدید علائم ترک اعتیاد و بی خوابی موثر میباشد.
مشخصات: گیاهی علفی، چند ساله، دارای ریزوم که چندین ساقه بالارونده و پیچ دار از آن خارج میشوند. برگها متناوب، بدون کرک، با دمبرگ و لوب های پنجهای از ساقه ها جدا میشوند. گلها با دمگل منفرد و بلند از محور برگهای بالائی جدا میشوند، هر گل دارای ۵ کاسبرگ سبز روشن و ۵ گلبرگ سفید رنگ است. میله های پرچم، متعدد، بنفش رنگ و بصورت دایرهای کل نمای گل را از بالا به خود اختصاص داده و در مرکز آنها پرچمها که شکل چخماق تفنگ را دارند در جهات مختلف شکل عقربههای ساعت را بخود گرفتهاند.
میوه گوشتی، معطر، زرد و تخم مرغی شکل بوده و دارای گوشت سفید و تعدادی دانه با بافت خشن میباشد.
زمان جمع آوری گیاه اواخر تابستان است.
پراکندگی: بومیشرق و جنوب آمریکای شمالی و شرق هند میباشد.
بخش های مورد استفاده: تمام گیاه
* هارمینHarmin، هارمانHarman و هارمولHarmul از گروه الکالوئیدها
* کرایزین Chrysin از فلاونوئیدها
* مالتولMaltol از گلیکوزیدها
از مواد موثره اصلی میباشند.
آرامبخش و ضد اضطراب: ناشی از کرایزین میباشد که بر روی گیرندههای بنزودیازپینی اثر مثبت Agonist دارد و نیز ناشی از مالتول بوده که اثرات آرامبخشی دارد( برخلاف هارمالین و هارمین)
محرک مغز: بواسطه هارمالین و هارمین که آنزیم منوامین اکسیداز MAO را مهار کرده و باعث تحریک مغز میگردد.
خواب آور: اثر خواب آوری ملایم داشته و معمولا” برای این اثر همراه گیاهان دیگر استفاده میگردد.
باز کننده عروق: بواسطه اثر الکالوئید های گیاه میباشد.
شل کننده عضلات: شل کننده عضلات اسکلتی میباشد. ( ولی بر روی عضلات رحم اثر انقباضی دارد.)
اضطراب و بی خوابی: در مواردی که تنش روزمره زیاد میباشد میتواند از بروز بیخوابی پیشگیری کند.
اضطراب: در درمان اضطراب خفیف تا متوسط موثر میباشد.
بیخوابی: اثر خواب آوری ملایمی دارد و روز بعد اختلال هشیاری برای فرد ایجاد نمیکند و بخصوص در روزهایی که فشارکاری و فکری زیاد بوده است، موثر است.
دردهای عصبی: در درمان دردهایی که منشاء عصبی دارند، موثر میباشد.
گر گرفتگی: در درمان گرگرفتگی دوران یائسگی موثر میباشد.
ترک اعتیاد: در مصرف توام با داروهای ترک اعتیاد باعث کاهش اضطراب، بیخوابی،اسپاسم عضلانی و دیگر علائم حین ترک اعتیاد میگردد.
* در اطفال کوچکتر از ۲ سال منع مصرف دارد.
* در افراد بالای ۶۵ سال درمان با مقادیر کمتر شروع میگردد.
تداخلات داروئی:
* با اثر گذاشتن بر روی پلاکتها منجر به افزایش احتمال خونریزی مخصوصا” در حضور داروهای ضد انعقاد، میگردد.
* مصرف همزمان با داروهای:
ضد تشنج : کاربامازپینCarbamazepine، فنی توئینPhenitoine، سدیم والپرواتValproate sodium
باربیتوراتها: فنوباربیتالPhenobarbital
بنزودیازپین ها: دیازپام Diazepam
ضد افسردگی سه حلقهای: امیتریپتیلن Amitriptilene
آنتی هیستامین ها: دیفن هیدرامین Diphenhydramine
منجر به افزایش حالت خواب آلودگی و اختلال هشیاری میگردد.
* مصرف توام با داروهای مهار کننده منو آمینو اکسیداز MAOI,s ممنوع است.
* مصرف در دوران بارداری: بعلت اثرات منقبض کننده بر روی عضلات رحم سقط زا بوده و مصرف آن ممنوع است.
* مصرف در دوران شیردهی: بدلیل ورود به شیر و اثرات نا شناخته مصرف آن ممنوع است.
دکتر ستایش از اولین های طب اورژانس بودند که بعد از گذارندن یک دوره تکمیلی در امریکا به همراه ده نفر از همکاران خود طب اورژانس را در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایه گذاری نمودند.
علاوه بر این دکتر ستایش دارای بیش از 15 سال تجربه در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی و فلوشیپ جراحی عروق می باشند، و یکی از بهترین ها در حرفه خود بوده که از نتایج آن می توان به تعداد بسیار زیادی از عمل های موفق ایشان اشاره کرد.